Over DrumTastic


Wat is DrumTastic

DrumTastic is een swingende drum workshop op een fitnessbal van 75 cm. Deze ballen liggen op in hoogte verstelbare blokken, zodat DrumTastic gegeven kan worden aan kinderen tot volwassenen.

De workshop begint op een goed instapniveau, zodat het voor elke deelnemer goed te volgen is. Na de zogenaamde basisoefeningen wordt er steeds meer uitgebreid en toegepast in diverse bewegingsvormen, waarbij niet alleen op de “eigen” bal gewerkt wordt, maar ook op de ballen van andere deelnemers. Zo wordt er gewerkt in rijen, waardoor een nieuwe bewegingsdimensie ontstaat. 


Wat kunt u van ons verwachten

Wij bieden compleet verzorgde workshops. Dit houdt in dat wij een uur voor de start van de workshop op de afgesproken plaats zullen zijn voor de opbouw van DrumTastic. Hiervoor nemen wij mee: fitnessballen, drumstokken, blokken of emmers, muziek en een geluidsinstallatie met een headset. Op locatie worden de ballen opgepompt en de geluidsapparatuur klaar gezet. Voor het oppompen van de ballen en gebruik van de muziekinstallatie hebben wij een stroomvoorziening nodig.

Duur van de workshops:
De duur van een DrumTastic workshop kan variëren van 20 tot 45 minuten voor kinderen en 30 tot 60 minuten voor volwassenen.  DrumTastic is geschikt voor zowel losse als een reeks lessen. Dit is volledig aan te passen naar uw wensen. 

Aantal deelnemers:
DrumTastic kan gegeven worden met groepen van 10 tot 50 deelnemers. Bij een normale afname komt er één instructeur de workshops geven.

We hebben twee instructeurs beschikbaar, waardoor het mogelijk is om op twee locatie tegelijkertijd workshops te geven.

 

Leeftijd:

Wij bieden workshops aan vanaf 4 jaar tot volwassenen. Bij deelnemers ouder dan 10 jaar kunnen wij ook samenwerkingsvormen inzetten, waarbij er in tweetallen op één bal wordt gewerkt. Deze vorm is ook uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit voor uw bedrijf. Kijk voor teambuilding op onze teambuildings pagina.

 

 

De ruimte:

Om de DrumTastic workshops te kunnen geven moet er een ruimte (binnen of buiten) zijn met een vlakke ondergrond. Als we uitgaan van 30 deelnemers moet de ruimte minimaal de volgende afmetingen hebben: 14 meter breed en 8 meter diep. 

 

Bij regen en/of harde wind of kouder dan 10 graden kunnen de DrumTastic workshops helaas niet buiten plaatsvinden. In de maanden november tot maart geven wij geen workshops buiten. Voordelen van DrumTastic

 • Ritme en coördinatie
 • Plezier
 • Uithoudingsvermogen
 • Uitlaatklep
 • Samenwerking
 • Muziek
 • Sport en spel
 • Reguliere basisscholen
 • Buiten Schoolse Opvang
 • Vakantieparken
 • Teambuilding

Mogen wij ons even voorstellen?

Mijn naam is Robin Verhagen. In 2010 ben ik begonnen met het geven van de DrumTastic workshops. Ik heb de opleidingen CIOS en CALO gedaan. Van 2002 tot mei 2018, ben ik werkzaam geweest als vakleerkracht lichamelijke opvoeding op basisscholen in Rotterdam. Vanaf mei 2018 gaat alle tijd naar DrumTastic en doen we ons best, u zo leuk mogelijke clinics te komen geven.


Mijn naam is Ivanca Verhagen-Horeweg, mede-eigenaar van DrumTastic. Ik ben afgestudeerd aan de PABO en heb de post-HBO Lichamelijke Opvoeding gedaan. Sinds 2015 ben ik werkzaam als leerkracht basisonderwijs in Rotterdam. Daarnaast geeft ik sinds 2015, met veel passie en plezier DrumTastic workshops.


Mijn naam is Irene van der Velden-de Korte, getrouwd en moeder van twee tieners. Sinds 2003 werk ik parttime in het basisonderwijs als groepsleerkracht. Ik geniet ervan om actief bezig te zijn met kinderen. Sinds eind 2023 ga ik ook zelfstandig op pad voor DrumTastic.


Referentie

DrumTastic is een leuke en actieve activiteit waarbij muziek en bewegen mooi op elkaar aansluiten. De variaties in oefeningen zijn zeer talrijk en de mogelijkheid om afwisselend, individueel en in groepsverband actief te zijn, maakt het totale aanbod zeker niet saai. Geschikt voor volwassenen en ouderen.

Marianne Potuyt, Projectleider sportactiviteiten, Gemeente Rotterdam. 

DrumTastic is in samenwerking met: