Wat is DrumTastic

DrumTastic is een swingende drum work-out op een fitnessbal van 75 cm. Deze ballen liggen op in hoogte verstelbare blokken, zodat DrumTastic gegeven kan worden aan kinderen tot volwassenen.

De workshop begint op een goed instapbaar niveau, zodat het voor elke deelnemer goed te volgen is. Na de zogenaamde basisoefeningen wordt er steeds meer uitgebreid en toegepast in diverse bewegingsvormen, waarbij niet alleen op de “eigen” bal gewerkt wordt, maar ook op de ballen van andere deelnemers. Zo kan er gewerkt worden in rijen naast elkaar, achter elkaar, of in een cirkel vorm, waardoor een nieuwe bewegingsdimensie ontstaat. 


Door het Corona virus geven wij onze workshops in aangepaste vorm. Lees op de CORONA pagina onze maatregelen en aanpassingen. 


Wat kunt u van ons verwachten

Wij bieden compleet verzorgde workshops. Dit houdt in dat wij een uur voor de start van de workshop op de afgesproken plaats zullen zijn voor de opbouw van DrumTastic. Hiervoor nemen wij mee: fitnessballen, drumstokken, blokken, muziek en een geluidsinstallatie met een headset. Op locatie worden de ballen opgepompt en de geluidsapparatuur klaar gezet. Voor het oppompen van de ballen en gebruik van de muziekinstallatie hebben wij wel stroomvoorziening nodig.

Duur van de workshops:
De duur van een DrumTastic workshop kan variëren van 15 tot 60 minuten en is geschikt voor zowel losse als een reeks lessen. Dit is volledig aan te passen naar uw wensen. 

Aantal deelnemers:
Drumtastic kan gegeven worden met groepen van 10 tot 50 deelnemers. Op maandag en dinsdag hebben we twee instructeurs beschikbaar, waardoor het mogelijk wordt om op twee locaties tegelijkertijd workshops te geven.

Bij een afname van 2 uur of minder kunnen er maximaal 30 deelnemers per ronde mee doen.

 

Leeftijd:

Wij bieden workshops aan vanaf 4 jaar tot volwassenen. Bij deelnemers ouder dan 10 jaar kunnen wij ook samenwerkingsvormen inzetten, waarbij er in tweetallen op één bal wordt gewerkt. Deze vorm is ook uitermate geschikt als teambuildingsactiviteit voor uw bedrijf. Kijk voor teambuilding op onze teambuildings pagina.

 

Prijzen:

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina. 

 

De ruimte:

Om de DrumTastic workshops te kunnen geven moet er een ruimte (binnen of buiten) zijn met een vlakke ondergrond. Als we uitgaan van 30 deelnemers moet de ruimte minimaal de volgende afmetingen hebben: 14 meter breed en 8 meter diep. 

 

Bij regen en/of harde wind kunnen de DrumTastic workshops helaas niet buiten plaatsvinden. 


Voordelen van DrumTastic

 • Iedereen kan het
 • Ritme en coördinatie
 • Plezier
 • Uithoudingsvermogen
 • Uitlaatklep
 • Samenwerking
 • Muziek
 • Sport en spel
 • Ook geschikt voor mensen met een (lichte) handicap. 

 • Scholen, onder en na school tijd.
 • Buiten Schoolse Opvang
 • Vakantieparken
 • Teambuilding
 • Evenementen voor zowel binnen als buiten

Mogen wij ons even voorstellen?

Mijn naam is Robin Verhagen. In 2010 ben ik begonnen met het geven van de DrumTastic workshops. Ik heb de opleidingen CIOS en CALO gedaan. Van 2002 tot mei 2018, ben ik werkzaam geweest als vakleerkracht lichamelijke opvoeding op basisscholen in Rotterdam. Vanaf mei 2018 gaat alle tijd naar DrumTastic en doen we ons best, u zo leuk mogelijke clinics te komen geven.


Mijn naam is Ivanca Verhagen-Horeweg, mede-eigenaar van DrumTastic. Ik ben afgestudeerd aan de PABO en heb de post-HBO Lichamelijke Opvoeding gedaan. Sinds 2015 ben ik werkzaam als leerkracht basisonderwijs in Rotterdam. Daarnaast geeft ik sinds 2015, met veel passie en plezier DrumTastic workshops.Referentie

DrumTastic is een leuke en actieve activiteit waarbij muziek en bewegen mooi op elkaar aansluiten. De variaties in oefeningen zijn zeer talrijk en de mogelijkheid om afwisselend, individueel en in groepsverband actief te zijn, maakt het totale aanbod zeker niet saai. Geschikt voor volwassenen en ouderen.

Marianne Potuyt, Projectleider sportactiviteiten, Gemeente Rotterdam. 
DrumTastic is in samenwerking met: