Basisscholen


Bent u opzoek naar een muzikale, sportieve en leuke workshop voor uw basisschoolleerlingen? Of heeft u binnenkort een sportdag, lustrumfeest of opening van een schoolplein? Dan bent u bij DrumTastic aan het goede adres!

Sinds 2010 geven wij onze workshops door heel Nederland! We hebben 3 ervaren instructeurs met allen een pedagogische HBO opleiding. Onze workshops zijn geschikt voor de groep 1 tot 8. Voor elke groep hebben we andere muziek en choreografieën, zodat dit helemaal past bij het niveau van de groep.

 

Wat is DrumTastic:

DrumTastic is een swingende drum workshop op een fitnessbal van 75-100 cm, de ballen liggen op blokken of in grote emmers. We starten de workshop met een warming-up. Zo beoordelen we het niveau van de groep en bieden daarna een passend programma aan. Er steeds meer uitgebreid in bewegingsvormen, waarbij niet alleen op de “eigen” bal gewerkt wordt, maar ook op de ballen van andere deelnemers. Plezier, ritme en coördinatie staan centraal tijdens DrumTastic.  

 

De locatie:

Om DrumTastic workshops te kunnen geven moet er een locatie zijn met een vlakke ondergrond en een stroompunt binnen 20 meter.  

 

Het liefst staan we in een ruime gymzaal. Voor 30 kinderen is er een ruimte nodig van 12 meter breed bij 9 meter diep zonder obstakels.


Bij mooi weer kunnen we ook prima op het schoolplein staan. Wanneer het kouder is dan 10 graden en in de maanden november tot maart geven wij alleen workshops binnen. 
 

*We zijn voor 30 deelnemers een uur van tevoren aanwezig om al het materiaal klaar te zetten. 

 

Duur van een workshop:

- Onze workshops duren 25 minuten tot 45 minuten.

- Voor de groepen 1 tot 4 is 30 minuten meer dan  genoeg, vanaf groep 5 kunnen de kinderen tot 45 minuten drummen. (45 minuten kan alleen in een normale gymzaal of flinke speelzaal).

- De workshops buiten duren maximaal 30 minuten. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een dagplanning. 

 

*De workshops zijn fysiek intensief, daarom willen we graag na elke twee workshops 10 minuten pauze. Wanneer er een schema wordt gemaakt, is het dan ook noodzakelijk dat deze “pauzes” ook in gepland worden.

Aantal deelnemers:

DrumTastic kan gegeven worden met groepen van 15 tot 50 deelnemers. Voor meer deelnemers per workshopronde kunnen we een aparte afspraak maken. 

Wij kunnen ongeveer 10 klassen op een dag laten drummen. Voor scholen met meer dan 10 klassen zijn er 3 opties;

 

Optie A:

Elke groep komt drummen (alleen eigen groep) Dit betekent dat wij meerdere dagen nodig hebben om alle groepen te laten drummen.

Hiervoor hebben we een ruimte nodig van 12 meter breed bij 9 meter diep (gymzaal of grote speelzaal)

 

Optie B:

We komen met twee lesgevers, dan kunnen we op twee plaatsen tegelijk onze workshops kunnen geven. Dit kan eventueel buiten op het schoolplein en in een gymzaal.

 

Optie C:

Groepen worden tot maximaal 50 kinderen samengevoegd, dan kunnen we tot 20 klassen laten drummen op één dag. Hiervoor hebben we een grote gymzaal of sporthal nodig. (Workshops duren dan maximaal 30 minuten)

 

Demonstraties:

Het is ook mogelijk om aan het einde van de dag één (of meerdere) demonstraties met kinderen te verzorgen. 

 

Voor de demonstraties hebben we de volgende opties:

 

Demonstratie 50 jaar Willem van Veenschool in Katwijk

  • Geschikt voor alle jaargroepen (groep 1 tot groep 8)
  • Pedagogisch gediplomeerde 
    instructeurs (HBO)
  • Al sinds 2010 een doorslaand succes
  • Demonstraties met de kinderen en/of leerkrachten
  • 20-45 minuten per workshop
  • In de gymzaal of op het schoolplein

Bekijk onze promotie film:


Wist u dat DrumTastic raakvlakken heeft met de volgende kerndoelen:
Kerndoel 23: Rekenen/Wiskunde - groep 1/2
Kerndoel 54: Muziek - Muziek maken
Kerndoel 54: Muziek - Bewegen
Kerndoel 57: Bewegen op muziek


 

Wij hebben met alle groepen de DrumTastic workshops gedaan en iedere groep was enthousiast. De docent wist goed hoe ze met de leerlingen om moest gaan. Dit maakt dat de les vlot verliep en ook de leerlingen het erg leuk vonden!

Er werd goed meegedacht over de locatie en de eindshow, dat was erg fijn! We zouden het iedereen aanraden.  

ODBS de Holterenk | Google ReviewWat maakt Robin er een feest van. Alle kinderen kreeg hij actief en enthousiast mee met zijn workshop. Zijn eigen enthousiasme werkt dan ook aanstekelijk. Hij heeft ieder kind in zijn vizier en zorgt ervoor dat iedereen een leerzame en mooie ervaring rijker is geworden aan het einde van de workshop. Complimenten ook voor zijn flexibele opstelling en het terplekke meedenken bij de uitvoering voor de ouders. DrumTastic heeft een aardevolle bijdrage gegeven aan ons jubileumfeest en krijgt van ons een dikke tien!

Basisschool Vlinderbos | Google ReviewWat een feestje was dat voor de kinderen van ons IKC, de swingende workshops van DrumTastic! Samenwerken, muziek maken, coördinatie oefenen en lekker je lijf fit swingen. Professioneel verzorgd door Ivanca en Robin. 

IKC de Twijn | Google ReviewDrumTastic is in samenwerking met: